Projekt Poezija (Project: Poetry) Projekt Poezija - Poetski Omen

Dana 6.4. s početkom u 19 h, Projekt Poezija predstavlja Poetski Omen:

Glavni gosti su Lean Radić i Ivanka Blažević Kiš uz glazbenu pratnju Milka Dedahp Kiša!


Formalni početak događaja je u 19h, klub Beertija na Trsatu, Rijeka. Predviđa se kašnjenje, pa sa streamom ne počinjemo pre 19:40.


O autorima:

____________________________________________

Lean je koncept.

Rođen 13. 5. 1977. u Rijeci. On prvenstveno nije ono što Jeste niti postoji poradi onog što je Sada. Prazan prostor između umjetnika i umjetničkog djela, složen u svome morbidnom eksperimentu. Antiumjetnik. Pluralista jednog nepostojećeg vremena. Od samog začeća levitira kroz imaginaciju, mrtvu sliku individualnosti. Ovdje među nama putuje suprotstavljen svim konstituirajućim praksama. Možda je stvarno poezija rođena u njemu. Možda. Dominantan, ali samozatajan, krvari Riječ niz falus bitnosti – ne vjeruj svemu što vidiš – u većini svojih segmenata On hoda po temelju slobode. Ritual izražaja, manipulacija elemenata; dematerijalizira djelo izgubljen u višim sferama uma, razvija stalan kritički stav prema tradicionalnoj umjetnosti.

Lean je koncept.

Antiumjetnik.

Prisutnost vlastitog nagona. Ogoljen do maksimalne granice izdržljivosti.

____________________________________________

Ivanka Blažević Kiš je pjesnikinja, spisateljica za djecu, ilustratorica, dizajnerica nakita i knjižničarka. Rođena je u Mikleušu, 1. travnja 1960. godine. Završila je Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (fonetika, opća lingvistika, bibliotekarstvo).

Napisala je slikovnice Brzi Teo i spora Naya, Mladi gospodin Aqua, Mitja i potrrresss, roman za mlađu školsku dob Mrak, Danči i Mark te zbirke poezije Moja žena piše dobre stihove i Montažna ptica.

Imala je desetak izložbi (nakit, slike) u narodnim knjižnicama. Pjesme za odrasle su objavljene u nekoliko zbornika i književnih časopisa.

Članica je Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade (Klub prvih pisaca).